INSECTICIDES ECOLÒGICS VEGETALS

CUA DE CAVALL


El líquid en decoccions ben concentrades es pot utilitzar per combatre les plagues d'una manera ecològica. Es fa una decocció d'un 10% de la planta i després es combina amb un 80-90% d'aigua. La barreja d'aquest dos components es fumiga a l'horta, als arbres fruiters, etc. Té el poder d'eliminar els insectes i els fongs de les plantes i a més ajuda a fortificar a la planta. Aporta els següents minerals: Magnesi, silici, seleni, calci, ferro, manganès,fòsfor, potassi, alumini, zinc crom, cobalt.


ORTIGA




Les ortigues han tingut ús com a fibra tèxtil i com aliment, ja que una vegada cuites perden el poder lacerant i tenen un gust agradable. Es mengen com a verdura, en sopa, en truita, etc. Es prefereixen els brots tendres i s'han de collir amb guants o paper de diari.
Popularment les fregues amb plantes d'ortigues es consideren un remei contra l'artrosi o els dolors musculars com la torticolis.
En la medicina científica també s'ha comprovat una certa acció dels preparats d'ortiga contra l'artritis.

En agricultura ecològica una decocció d'ortigues s'empra com adob nitrogenat que fortifica la terra i com insecticida. A part, afavoreix la fotosíntesi de les plantes. 



EL DENT DE LLEÓ


Les flors de Dent de Lleó són unes de les espècies que amb l'agricultura biodinàmica ajuden a activa els bacteris que estan en el compost.


SABÓ POTÀSSIC




Aquest sabó actua per contacte sobre els insectes que no tenen closca, els asseca el cos i moren. Té l’avantatge de ser ecològic .
Funciona fantàsticament contra el pugó i erugues petites. També per a mosca blanca, mosquits negres.

OLI DE NEEM


Després de haver fet servit el sabó potàssic, aproximadament una hora després, va molt bé aplicar l'oli de Neem. Es tracta d'un producte natural que actúa front a una amplia gama de plagues com: la mosca blanca, minador, aranya roja, trips, puor, polls, escarbat de la patata, … L'acció conjunta amb el sabó potàssic és molt efectiu.


ALL


És una solució molt econòmica com a insecticida. Es piquen els alls i es disolen amb aigua i es pulveritza sobre les plantes. Combat el puor i els insectes sobre les plantes.


BASILLUS THURINGENSIS


És un insecticida que actua de forma molt selectiva front a les larves de determinats insectes que són plagues del nostre hort. No danya als insectes beneficiosos ni és tòxic per l'home. Actua de forma molt eficaç front a algunes de las plagues més habituals de l' hort urbà com la tuta del tomàquet, la papallona de la col, heliothis, suplidors, rosquilla verda..