CLASSIFICACIÓ DE LES HORTALISSES



D'ARREL
api, card de moro, col-nap, xirivia, escorçonera, nap,julivert d'arrel,ràve, nap bord, ràve rusticà, remolatxa, barba de frare,pastanaga.

DE TIJA
tubercle
bulb
rizoma
carnós
turió
Moniato
Xufla
Patata

All
Ceba
Cebollí
Escalunya

Rave rusticà
Col-rave
Espàrrec

DE FULLES
plàntula
brots
mates
peduncle
cabdellada
Siscall
Enciamet de
caputxí
Sajolida
Donzell
Alfàbrega
Créixens
Card de
moro
Fonoll
Dragonet
Gatera
Salpasser
Majorana
Melissa
Menta
Orenga
Romaní
Ruda
Sàlvia
Farigola
Verdolaga

Axicòria
Api
Col
Card
Col xina
Escarola
Espinac
Herba del
caputxins
Enciam
Ruca
Bleda
Api
Card
Cebollí
Fonoll
Porro
Ruibarbre
Cabdell
Col de
Brussel·les
Enciam
Cabdell de
fulla arriçada

DE FULLES SIMPLES
agrella, bleda,axicòria de Brussel·les, sajolida, alfàbrega, api, créixens, col, borratja, card, cebolleta, cebollí, col xina, cabdell, col arrissada, escarola, espinac,dragonet, gatera, salpasser, enciam, mejorana, melissa, menta, mostassa, farigola, julivert, porro, romaní, ruda, sàlvia, orenga, verdolaga.

DE FLOR
FLOR
ESTAMS
INFLORESCÈNCIA
tàpera, crèixens d'aigua
safrà
carxofa, bròquil,col, col-i-flor,flor del nap, camamilla

DE FRUIT
fesol bord, albergínia, carbassó, carbassa, castanya d'aigua, maduixa, mongeta verda, meló, cogombre, pebrot, síndria, tomàquet.

DE LLAVOR
fesol, alcaravia, tramusset, anís, cacaüet, celiandre, comí, cigró, pèsol, fava, llentia, mostassa.

D'AMANIMENT
all, alfàbrega, tàpera, alcaravia, safrà, ceba, cebollí, comí, escalunya, mejorana, orenga, llulivert, rave rusticà, romaní, sàlvia, farigola.

D'AROMA
agrella, sajolida, donzell, alfàbrega, alcaravia, anís, comí, funoll, dragonet, bitxo, fonoll, salpasser, camamilla, mejorana, melissa, menta, orenga, romaní, ruda, sàlvia, farigola.